9.12.2012

Beyblade pasta & Şeker hamuru süsleme ipuçları 4

Daha önce de yazdığım gibi, oğlumun doğum gününde, Kendisinden bir Beyblade pastası sıparışını almıştım :) Nasıl yapsam, ne etsem düşünmeye başladım. Aldım elime bir beyblade : bakıyorum ona - o bana, ama şeker hamurundan onu nasıl yapsam hiç bir fikrim yoktu daha. Zamanım yoktu. Halim yoktu. Neyse. Bir şeyler bulurum, yudururum dedim. Ve yaptım. İşte Beyblade pastamı beğeninize sunuyorum. (Her zamanki gibi facebook'taki sayfamda daha hızlı fotoğraflarımı paylaşıyorum, ama bloğumda hep geç kalıyorum.)
Okulundaki doğum günü partisi için, iki katlı bir pasta hazırladım, evdeki partimiz için tek katlı, bir deneme beyblade pastasını hazırlamıştım. İyi ki öyle de yaptım: iki katlı pastasını hazırlarken, çok az zamanım vardı, ve artık neyi ve nasıl yapacağımı iyi biliyordum, ve pastayı zamanında bitirebilmek için çok daha kolay oldu. 
 Biri vişne - vanilya kremalı idi : * vişneleri rondodan geçirip- vanilyalı kremanın yarısı ile birleştirdim,*  ve bu şekilde, pembe-beyaz/ ekşi- tatlı iki renkli kremalı bir pasta hazırladım.

  Diğeri vişne taneli - bitter çikolatalı bir pasta idi.Tam da Tatlışkomun sevdiği gibi :)
 
Ve bu pastanın detaylarına gelince, sizede birkaç ipucu vermek istiyorum. Aşağıdaki dönen üçgenleri bu şekilde yaptım: şeker hamurundan renkleri farklı  üç şeridini ördüm, sonra şekilli merdane ile açıp - üçgen şeklinde kestim. Diğer çizgileri, şeker hamuru kesme aletleri setimde olan, bazı bıçaklarla, yuvarlak çizgileri de bazı kalıplarımla.Onlar yoksa bıçak-çatal-bazı kapakları da kulanabilirsiniz.
 Erkek çocukların çok sevdikleri bu Beyblade metal kısmına benzeyen detayı nasıl mı yaptım?
 Buyurunuz. Bu resimleri sizin için çektim. Umarım faydalarını görürsünüz. Ve bana da teşekkür edersiniz artık, yorumlarda :)))
Kağıtta bir kalıp çizdim, kestim, ve yavaş yavaş, sabırlı sabırlı şeker hamurunu kestim.
 
 En son Beyblade dişli çekme çubuğu için de bir şey uydurdum, çunkü bu tarz hiç bir aletim yada kalıbım yoktu; çok yordum kafamı nasıl yapsam onu; ve kutularımda bir krema tarağını gördüm, nasıl sevindim anlatamam, (onu hiç kullanmamıştım :), şeker hamuruna bastırarak iz yaptım ve çubuktaki dişleri teker teker kestim. Yuvarlak kısmını küçük yuvarlak kalıbımla tamamladım (bir şişe kapağını da kullanabilirsiniz).
 Nasıl oldu Beyblade pastamız?
Fikirlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum! Size de iyi/bol pasta süslemeli/ günler diliyorum!

1 yorum:

Meral dedi ki...

her detay çok güzel,ipuçlar için teşekkürler