17.03.2010

Mor çiçekli pastam./// Torta cu flori violete


Bir arkadaşım için hazırladığım mor çiçekli pastamı size de sunuyorum.Uzun bir yolculuk yaptı,ama şansıma  görüntüsünü bozmadan,vardık. Arkadaşım çok beğenince, bende pek mutlu oldum :)
Bu sefer zamanım var diye,tarifeyi de ekliyorum.

Pandispanya için: (18 cm-lik çember için)
1 su bardağı un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 cay kaşığı karbonat
125 gr (yumuşamış tereyağı / margarin)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/4 su bardağı süt
1 paket gourmet vanilya
3-4 kaşığı dark kakao
Pandispanyayı ıslatmak için: 1 fincan süt + 2 kaşık nesquik.

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları ve  şekeri mikserin yüksek devrinde köpük oluşana kadar çırpıyoruz.Margarini, kakao, sütü ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu,kabartma tozunu,karbonatı eleyerek ekliyoruz ve düşük devirde birkaç dakika çırptıktan sonra tabanına yağlı kağıt serdiğimiz 18 cm'lik bir  pasta çemberine alıp önceden ısıtttığınız 170 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

 Krema için:
1 kutu sıvı krema
200 gr çikolata (benmari usulü eritiyoruz)
1 tatlı kaşığı toz jelatin

1 kase vişne

1.kremayı iyice çırpıyoruz;
2.jelatini yarım kaşık su ile karıştırıp,birkaç saniye mikrodalga da ısıtıyoruz (kaynamaması gerekiyor);
3.çikolatayı benmari usulü erittikten sonra krema ve jelatinle karıştırıyoruz.Aslında jelatin kullanmadan da yapılıyor,sadece jelatinle krema daha koyu kıvamlı oluyor, yani uzun süre buzdolabında bekletmek de gerekmiyor.
Dondurulmuş vişne kullanacaksanız eğer,çekirdekleri çıkarttıktan sonra,bir süzgecin içinde,en azından bir saat bekletin.
Vee sonrası kolay :)
1 kat pandispanya+ ıslatıyoruz + 1 kat bol bol krema + vişne serpiyoruz + az krema + 1 kat pandispanya+ıslatıyoruz + üzeri bol bol krema -> 2-3 saat buzdolabında bekletip - şeker hamuru ile kaplıyoruz / süslüyoruz.

Hiç yorum yok: