21.01.2010

Sıcak çikolatam çiçek açmış! Ciocolata fierbinte a inflorit!


Bu aslında ilk denemelerim oldu :)
Sıcak çikolatayı (nescafe,capuccino) ve sütünü ayrı ayrı iyice köpürtüyoruz; sonra sütünü yavaş yavaş  tam fıncanın ortasında döküyoruz ve ortadaki beyaz köpüğe bir kürdan yardımıyla şekil veriyoruz.
///   Acestea sunt de fapt primele mele incercari :)
Ciocolata fierbinte (nescafe,capuccino) şi laptele se inspumeaza bine, fiecare aparte; apoi turnam laptele drept in mijlocul ceştii şi, cu ajutorul unei scobitori,dam forma spumei albe din mijloc.

19.01.2010

Kuru meyveli cevizli kurabiye /// Turte cu nuci si fructe uscate


Geçen gün aktardan aldığım kuru meyve karışımını  kurabiyede denemek istedim.Çok da lezzetli olmuş.Ceviz ve kuru meyve ikilisinin nefis tadını siz de denemek istiyor iseniz , buyrun tarife:
Malzemeler ve yapılışı ( 20 adet için) :
1 su bardağı un
yarım çay bardağı nişasta
yarım su bardağı  pudra şekeri
1 yumurta
150 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 dolu tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
birkaç damla portokal aroması

İçi için:
yarım kase ufalanmış ceviz
yarım kase kuru meyve(aktardaki karışımı kullandım)
4-5 kaşık marmelat (yada reçel şurubu)

Cevizleri ve kuru meyveleri  marmelatla (yada reçel şurubuyla) karıştırın ve onları 1-2 saat yumuşamaya bırakın.
Hamuru da yoğurduktan sonra 20 dak.buzdolabında beklettin.
Hamuru pişirme kağıdın üzerine açın, (sonra rulo şelkinde sarması daha kolay olacak)  ve dikdörgen olarak kesin (kalan kenarlardan da minik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz) ve iç malzemeleri  hamurun heryerine eşit şekilde yayın.


Sonra da rulo olarak sarın ve ruloyu halka halka kesin.180 derecede kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.


Afiet olsun!

15.01.2010

Mis kokulu Sümbüllerin zamanı / E timpul zambilelor mirositoare

      Sümbül  (Hyachinthus) hem güzel çiçekli hem mis kokulu bir bitkidir.Pek çok sümbül çeşitleri  vardır ve çiçekleri değişik renklerde olabilmektedirler: beyaz,kırmızı,pembe,mor,mavi,sarı.'Hyachinthus' adı yunan mitolojisinden gelir, hyakinthos- mücevher, değerli taş anlamına gelir.
///  Zambila (Hyachinthus)  este atit o planta cu flori frumoase, cit si foarte mirositoare.Exista multe specii de zambile si florile pot fi de diferite culori: albe,roşii,roze,violete,albastre,galbene.Numele de 'Hyachinthus' provine din mitologia greacă, hyakinthos inseamna -giuvaier,nestemată.

13.01.2010

Maviş cupcake / Cupcake albastrel

 

Bunlar da benim maviş cupcake-lerim.Bir süredir farklı farklı tarifeler deniyorum.Daha da denemeye devam edeceğim,(bana göre) mükkemmel olanı buluncaya kadar,ve o zaman da tarifeyi yazmaya düşünüyorum. Anlayacağınız gibi: araştırmaya devam:) 
/ Acestea sunt cupcakes-urile mele albastrele.De ceva timp tot incerc diferite recete, şi inca voi continua sa caut receta perfecta(pentru mine), şi doar atunci o voi scrie aici.Dupa cum va dati seama: cercetarile continua:)

 
Aynı zamanda da, dün Duygu tic.ten aldığım yeni duy uçlarımı teker teker denedim,ve sonuçlardan memnun kaldım diyebilirim.
/ Şi in acelaşi timp mi-am incercat, unul cite unul,toate duiurile(virfurile) procurate, ieri, de la Duygu tic., şi pot spune ca am ramas satisfacuta de rezultate.

8.01.2010

Ayçiçek salatası / Salata floarea-soarelui



Herhangi bir salatayı bu şekilde süsleyebilirsiniz.Benimki bir yılbaşı salatası,onun için bu cipsleri seçtim.
Salata malzemeleri:
4 haşlanmış patatates,
3 haşlanmış havuç,
4-5 haşlanmış pancar
yarım kutu konserve mısır
5-6 turşu
yarım kase dilim dilim doğranmış zeytin
sos için :mayonez,2 kaşık yoğurt,tuz,karabiber.

Patatesleri,havuçları,pancarları,turşuları rendeliyoruz.Sosu hazırlıyoruz.Bir kaseyi streç film ile kaplıyoruz ve biraz sos sürüyoruz, sonra bir kat rendelenmş patates, biraz sos,bir kat rendelenmiş havuç,biraz sos, bir kat mısır / turşu / pancar....
Salatayı  buzdolabında en azından yarım saat soğutuyoruz,(bir iki saat dursa daha iyi olur) ve sonra düz bir tabağa ters çeviriyoruz, üzerine zeytinleri diziyoruz, ve kenarları cipslerle süslüyoruz (cipsler çabuk yumuşayabilirler,ve görüntüsü iyi olmayabilir, bu yüzden salatayı servis etmeden (10 dak.)önce onları koyabilirsiniz )
Afiyet olsun!!!

Renkli patates topları / Bile colorate din cartofi

Bu patates toplarının görüntüsünü çok seviyorum! Rekli ve neşeliler. Renk için daha birçok seçenek var: kırmızı pul biber,çörek otu, susam, rendelenmiş kaşar, vs,vs...
Benim kullandığım: rendelenmiş havuç, dereotu, maydonoz, rendelenmiş kara lahana.
/ Imi plac nespus cum arata bilutele astea din cartofi! Sunt colorate si vesele. Mai sunt si alte variante pentru diferite culori: ardei iute roşu, seminte de negrilica, sesam, caşcaval razuit, etc,etc...
Eu am folosit:morcov razuit,marar,patrunjel,varza violeta razuita.

5.01.2010

Hobby'lerim / Hobby-urile mele





Bu çiçekleri birkaç saatte tamamladım.Kolay ve zevkli bir iş.
Gereken malzemeler:krapon kağıdı,tel,yapıştırıcı,kalp şeklinde kurabiye kalıbı...
http://www.marthastewartcrafts.com/?v=msc_proj_crepepaperbouquet-ht : nasıl yapıldığını buradan öğrendim, ama yeşil maskeleme bandı bulamadığım için, yapıştırıcı ile çalıştım...Umarım beğenirsiniz!
Florile acestea le-am confectionat in citeva ore.Simplu si cu placere.
Sunt necesare:hirtie creponata,sirma,clei...
http://www.marthastewartcrafts.com/?v=msc_proj_crepepaperbouquet-ht :aici puteti vedea cum se confectioneaza.Sper sa va placa!