25.11.2012

Bedava pastacılık kursu 2 / Faydalı linkler

Genelde herkes bana sorar: hangi kursa katıldınız, nasıl pasta yapmaya öğrendiniz.Ben de hiç bir kursa gitmedim, kendi kendime, netten öğrendim deyince, pek inanmıyorlar.Ama bu doğru.
Katılmak istediğim kurslar var mı bilemem, belki sadece çok sevdiğim Ayşe Yaman'ın 3D / çiçek kursuna katılmak isterim, ama aylar öncesinden listeye yazılmak gerekiyor, ve ben çalıştığım için, çok önceden programımı bilemiyorum. Bazı profesiyonel pastacılık okulları var, ama birçoğu fazlasıyla pahalılar.Ve bende pastacılık daha çok bir hobi olarak olduğu için, okadar para vermek gereksizdir. Geriye ne kalıyor: online, bedava eğitim :) Boş zamanlarımın fazlasını buna harcıyorum. Çok güzel online dersler, fikirler var, değişik, bazıları  şaşırtıcı derecede kolay, şaşırtıcı derecede basit. Adım adım anlatılıyor. Sonrası kolay. Hayal gücünüz ve birazcik yetenek ve oldu bu iş! :)
Ben de bulduğum bazı linkleri sizinle paylaşmak istiyorum. Belki  siz de faydasını görürsünüz.
Burada güzel bir hindi'cik, ve aynı şekilde başka kuşlar da yapılabilir, tavus kuşu mesela. Burada çok güzel bir Venedik maskesi var.  Burada bir Şimşek Mcqueen pastası.Bu blogda çocuklar için kolay basit,ama çok güzel fikirler var. Bu site de favorilerimden biri, buyurunuz harika bir minik peri'nin ve tatlı bir ayıcığın, adım adım yapılışı burada.Kolay güller, de var   çiçekli pastalar da var, çaydanlık şeklinde pasta ,değişik düğün pastaları, vs,vs.

24.11.2012

Öğretmenler günü cupcake'leri 2

Bu sene de öğretmenlerimize cupcake hazırladım: oğlumun öğretmenleri ve kendi arkadaşlarım için. Size de sanal olarak bir buket cupcakes gönderiyorum! 
*Hep var olun, öğretmenlerimiz! Hep sağ olun! Hayatınız Sevgi ve Saygı ile, Başarılar ve Mutluluklarla dolsun!*

21.11.2012

Öylesine sözcükler, birkaç harf, düşünceler...

Oğlumun doğum gününü birkaç hafta oldu kutlayalı, pastasını çok beğendi, eee, ne de olsa sıparışını istediği gibi hazırladım :) O haftanın sabahları yeni bir şekilde sevip-sesleniyordu: Güzel Pastaci Anneciğimmm beniiiim :)))...
Şükürler olsun, çok tatlı, çok sevecen benim tatlışkom...bazen çok korkuyorum : büyüyüp benden uzaklaşacak diye, büyüyüp beni bu kadar sevmeyecek diye, ve mümkün olduğu kadar bu günlerin tadını çıkarmaya çalışıyorum...deliyimdir biraz, fazla sevgi verip-aynısını bekliyorum, fazla ilgi gösterip-aynısından bekliyorum...deliyimdir biraz.
 Bazen de ya ölürsem,o daha küçükken, beni hatırlar mı, beni  ona anlatırlar mı, bugünlerde beni nasıl sevdiğini-aradığını, nasıl şebelekler gibi eğlendimizi hatırlar mı ?!
Kara kara düşünüyorum, saçma sapan resimler çiziyorum...
Bugün fazla düşünceliyim...hayatımı değerlendirmeye kalkıştım :)
Arada gelirler böyle sağdan soldan : öbek öbek / bulut bulut halinde düşünceler, bazen yaz yağmuru gibi, bazen kara bir sis gibi kaplarlar beni.
Belki de söyleyemediklerim, haykıramadıklarım bu bulutların damlaları olup, havalarımı bozuyor.
Belki de dışardaki yağmur: içimdeki diyarları da sis 'le kaplıyor.
Belki de sadece ruhum birazcik yoruldu.
Yarın bir pasta yapmam lazım: RENKLERİM VE GÜNEŞİM GERİ GELSİNLER DİYE.
Öptüm sizi. Sevgiyle kalın! Güneş'le kalın!